Home / Trädgården – en inspirationskälla som kräver omsorg

 

Din trädgård är den närmaste oas du kan komma. För att alltid känna inspiration i den bör du inte försumma den utan ta hand om den som om den vore din baby. Inred din trädgård som du gör med ditt hem och känn kreativiteten flöda – kanske med en betongtrappa, en fontän, belysning eller ny plattsättning.

Har du ingenting att sysselsätta dig med i sommar så är det lätt att rada upp projekt efter projekt. Kombinera jobb och avkoppling genom att göra om i dina gröna delar utomhus. Skapa och designa en ny blomrabatt, börja så i ett eget land, lägg en betongtrappa eller skaffa vatten i trädgården med hjälp av en fontän, en rinnande bäck eller kanske rent av en swimmingpool.

trädgårdsodlingHitta trädgårdsinspiration

Vet du inte var du ska börja? Har du plöjt igenom vare trädgårdsmagasin och sneglat på grannens rabatter för att se hur du skulle kunna överträffa dem? Börja med att gå ut i din egen trädgård, gå igenom dina fantasier i ditt huvud för vad du skulle vilja ha i din trädgård i dina vildaste fantasier. Se sedan om det är möjligt och börja ditt projekt. I de flesta fall skulle du i alla fall kunna göra en mindre version eller en förenklad.

Bli hemmaodlare

När sommaren är här tycker många om att odla sina egna grönsaker, plantor och bär. Om du är en villaägare med trädgård så kan du skatta dig lycklig. Det är både nyttigt, billigt och klimatsmart att ha sitt eget odlingsland eller plätt. Även du som har en egen trädgård kan hitta på smarta lösningar för att så. Potatis kan du t.ex. odla i potatishinkar, vinbärsbuskar kan odlas i stora krukor och jordgubbsplantor kan hängas upp. Bygg lite spaljéer i trädgården för att skapa ytor och låt dina buskar ta mindre plats. Sedan är det bara att vänta, vattna och äta!